Tandarts Vermeersch Maldegem

Voor welke behandelingen kan u terecht in onze tandartsenpraktijk?

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde omvat alle tandheelkundige behandelingen bij kinderen onder de 18 jaar. Hierbij proberen we zoveel mogelijk in te spelen op de leeftijd van de patiënt, vermits elke leeftijd een verandering van gedrag en begrijpen met zich meebrengt.

Preventieve tandheelkunde

Een belangrijke pijler in elke praktijk is het voorkomen van problemen, eerder dan het oplossen ervan.
Waar vroeger de tandarts enkel werd opgeleid in het behandelen van tandbederf, wordt vandaag de dag, meer en meer aandacht besteed aan de preventie ervan.

Endodontie

De tak van de tandheelkunde die de zenuw van de tand behandelt. Hierbij spreken we vooral over het verwijderen van de zenuw of het verwijderen van een reeds aanwezige vulling in het zenuwkanaal. Nadien wordt deze ontstane ruimte opgevuld met een tijdelijke en later met een definitieve vulling, om een nieuwe infectie zo goed mogelijk te voorkomen.

Bleaching - Home bleaching

Tanden witter maken is een veel voorkomende vraag tegenwoordig in de praktijk. Iedereen wil graag wittere en mooiere tanden. Dit is in vele gevallen mogelijk via bleaching.
Hierbij wordt een afdruk van de tandenrij genomen waar nadien een kunststof mal van gemaakt wordt die mooi op de tanden past. Hierin wordt thuis een kleine hoeveelheid bleach middel aangebracht en in de mond geplaatst gedurende minstens 4 uren.
De beste manier om uw tanden goed wit en gezond te houden zijn echter goede poetsgewoontes en een regelmatige controle en reiniging bij de tandarts.

Parodontologie

Is de tak van de tandheelkunde die zich bezighoudt met het weefsel rond de tand ( het tandvlees en het tandbeen). Veel mensen hebben last van het ‘uitgroeien’ van tanden, dit wil eigenlijk zeggen dat het bot rond de tand onder invloed van een ontsteking vermindert. Hierdoor zal het tandvlees het bot volgen en dus lijkt de tand langer. Deze tandvleesontsteking kan aangepakt worden met een reiniging van de tand tot onder het tandvlees.

Orthodontie

Een orthodontische behandeling heeft tot doel de kaakrelatie en de tandenstand te verbeteren.
Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van vaste of uitneembare apparatuur.
Afhankelijk van de ernst van de afwijking kan dit een lange of eerder korte behandeling zijn. Regelmatig op controle komen hiervoor is van groot belang.

Implantologie

Indien er niet voldoende tanden meer aanwezig zijn om goed te functioneren en er geopteerd wordt voor een vaste vervanging van de tanden, is het plaatsen van implantaten een duurzame oplossing.
Deze schroeven worden onder lokale verdoving in het bot geplaatst. Na een genezingsperiode kunnen hierop tanden verschroefd worden. Deze kunnen ook gebruikt worden om een losse prothese meer houvast te geven.
Deze ingreep gebeurt tevens bij ons in de praktijk door Dr. Tandarts Stefan Vandeweghe.

Stomatologie

De meeste kleine ingrepen gebeuren ook bij ons in de praktijk.
Indien nodig verwijzen we door naar een stomatoloog.

Conserverende tandheelkunde

Bij conserverende tandheelkunde spreken we vooral over de klassieke tandvulling.
Tegenwoordig gebruiken we quasi alleen composiet vulling, of 'witte' vulling. Deze vulling hecht aan de tand, in tegenstelling tot de amalgaam vulling, of 'grijze' vulling die niet kleefde aan de tand, maar met behulp van retentie op zijn plaats bleef zitten.

Prothetische tandheelkunde

De prothetische tandheelkunde behandelt alles wat met uitneembare en vaste vervangingen van tanden te maken heeft.
Gaande van een uitneembare prothese tot een vaste brugstructuur op tanden of implantaten.